Igatahes tegin siin ükspäev Pelmeene.
Retsept:
Tainas:
500g jahu
100 ml vett
1 muna
Segada
kõik ained omavahel. Tainas peab olema selline, et seda saab lahti
rullida. Lasta seista 1,5 tundi.
Täidis:
500g hakkliha
1 sibul
Pipart
Soola
Täidise ained omavahel segada.
Tainas rullida küpsetusalusel ja panna pelmeeni alusele.
Üks
kord õrnalt rullida üle alusel olev tainas, et oleks näha augu
kohad. Väikese lusikaga panna täidis iga augu kohale. Järgmisena
rullida küpsetusalusel teine osa tainast ja asetada pelmeenialusele.
Rullida taignarulliga tugevasti üle. Väikese lusika abiga saab
pelmeenid lükata aukudest läbi, keera alus teist pidi ja lükka
uuesti lusikaga läbi nii, et pelmeenid kukuksid sügavkülma karpi
Täidiseid võib teha mitmesuguseid näiteks: seene, singi ja juustu
täidis. Kasutage oma fantaasiat!
Pilt:
Tulemuseks: liiga paks jahune tainas ja vähe täidist, maitse päris hea. Järgminekord kasutan teist retsepti. Arvatavasti liiga vähe vedelikku lisasin jahule.
Teine uus katsetus oli Banaanileib
kombineerisin mitmest erinevast ja lõpuks oli sisaldus selline:
3 hästi küpset banaani
2 muna
300g kodujuustu
100g mandlijahu
1tl soodat
50g riisijahu
2spl fariini suhkrut
2 peotäit rosinaid
Sai selline päris söödav, kuigi ahjus hoidsin kauem kui soovitused olid.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar