teisipäev, juuni 21, 2016

Kui ma Mirtelit oodates koduseks jäin, tekkis kohe imelike retseptide proovimise tung. Olengi nüüd üritanud katsetada erinevaid uusi tooraineid ja vähe tervislikumat menüüd tervele perele.
Igatahes tegin siin ükspäev Pelmeene.
Retsept:
Tainas:
500g jahu
100 ml vett
1 muna
Segada kõik ained omavahel. Tainas peab olema selline, et seda saab lahti rullida. Lasta seista 1,5 tundi.
Täidis:
500g hakkliha
1 sibul
Pipart
Soola
Täidise ained omavahel segada.
Tainas rullida küpsetusalusel ja panna pelmeeni alusele.
Üks kord õrnalt rullida üle alusel olev tainas, et oleks näha augu kohad. Väikese lusikaga panna täidis iga augu kohale. Järgmisena rullida küpsetusalusel teine osa tainast ja asetada pelmeenialusele. Rullida taignarulliga tugevasti üle. Väikese lusika abiga saab pelmeenid lükata aukudest läbi, keera alus teist pidi ja lükka uuesti lusikaga läbi nii, et pelmeenid kukuksid sügavkülma karpi

Täidiseid võib teha mitmesuguseid näiteks: seene, singi ja juustu täidis. Kasutage oma fantaasiat!
Pilt:

Tulemuseks: liiga paks jahune tainas ja vähe täidist, maitse päris hea. Järgminekord kasutan teist retsepti. Arvatavasti liiga vähe vedelikku lisasin jahule.


Teine uus katsetus oli Banaanileib
kombineerisin mitmest erinevast ja lõpuks oli sisaldus selline:
3 hästi küpset banaani
2 muna
300g kodujuustu
100g mandlijahu
1tl soodat
50g riisijahu
2spl fariini suhkrut
2 peotäit rosinaid
Sai selline päris söödav, kuigi ahjus hoidsin kauem kui soovitused olid.

Kommentaare ei ole: